Back
BLOG

Okulda Yüksek “Volume”

Bebeklerin, anne sütünün hafif tatlı tadı ile başlayarak, tatlı tatlar için doğuştan gelen bir tercihi vardır.  Ayrıca daha hassas tat tomurcuklarına (ve daha pek çoğuna) sahiptirler. Buna ek olarak, çocukların yerleşik bir hayatta kalma içgüdüsü vardır, bu da enerji veren yiyecekleri arayacakları anlamına gelir. Bu nedenle, çocukların hızlı, erişimi kolay kalori sağlayan tatlı şeylere genetik bir yatkınlıkları olması şaşırtıcı değil!

Sağlıklı atıştırmalıklar, büyüyen bir çocuğun beslenmesinin önemli bir parçasıdır. Çocukluk, büyüme ve gelişme için kritik bir dönemdir ve atıştırmalıklar, çocuğunuzun öğünler arasında ihtiyaç duyduğu önemli besinleri sağlar. Hafta boyunca, bu, çocukların büyüyen vücutlarının ve beyinlerinin besin taleplerini karşılamak için okulda besleyici bir öğleden sonra atıştırması yapmaları gerektiği anlamına gelir. Okulda çocuğunuzun keyif alacağı sağlıklı ve besleyici atıştırmalıkları yıllardır özenle yapan Alyan Gıda; Volume kek ürünleriyle de bu seçenekleri gitgide arttırdı.

Her ebeveynin bildiği gibi çocuklar tatlı yiyecekleri sever. Yapılan yeni araştırmalar, bu artan tatlı sevgisinin biyolojik bir temeli olduğunu ve çocukların yüksek büyüme hızıyla ilişkili olduğunu gösteriyor. Çocukların büyüme ve gelişmelerine bir katkı da Volume kekleri üreten Alyan Gıda sağlamaya çalıştı.

Okul çocuklarının yoruldukça hata yapma olasılıkları daha yüksek ve aktivitelerinin yavaşlama eğiliminde olduğundan, çocuğunuzun okul dersleri aksayabilir. Bir soruyu yanıtlamaları veya okul ödevlerini tamamlamaları daha uzun sürebilir. Okula giderken Volume kekleri yanına aldıklarından emin olun. Volume kek, derste çözdüğü matematik problemiyle belki de onun okulun popüler çocuğu olmasını sağlayabilir.

Sabah En İyisidir

Çocukları için günün erken saatlerinde gürültülü, hareketli veya daha fazla konsantrasyon gerektiren geziler veya aktiviteler (okul ödevleri veya alışverişe çıkmak gibi) planlamak, öğleden sonrasının daha rahat veya daha az zorlayıcı olmasını sağlar.

Özellikle ders sonrası çocuklarda artan zihinsel yorgunluğun da önüne geçmek onların eğitim-öğretim hayatlarının daha dinamik ve daha faydalı olmasını sağlayacaktır. Çocuklarımıza ve bilinçli ailelerine Alyan Gıda ürünlerini, Volume kekleri sunuyoruz.

Ayrıca çikolata kaplamalı ve bademli hurma ürünümüz Dates N Choco da sağlıklı atıştırmalıklar kategorisinde zirvede. Yapay bileşenler yerine hurmanın kullanıldığı bu ürün sadece öğrenciler için değil, veliler ve öğretmenler için de sağlıklı bir atıştırmalık tercihi.

Beyin Dinlenme Sürelerini Dahil Edin

Öğretmenler, zihinsel yorgunluk belirtileri fark ederlerse, okul gününe beyin dinlenme zamanı veya zamanları dahil edebilir. Beyin dinlenmelerini sessiz bir yerde almak en iyisidir. Bu etkinlikler şunları içerebilir:

  • Şekerleme yapmak.
  • Çok fazla konsantrasyon gerektirmeyen rahatlatıcı bir aktivite yapmak, nasıl mı? Waffle, kakao, krema ya da portakallı Volume keklerden en sevdiğinizi – ya da hepsini – çantanıza atarak bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ya da manzarası güzel bir yerde oturup Volume çikolata soslu kekinizi atıştırırken doğayı izleyebilirsiniz.
  • Beyin dinlenme zamanlarında elektronik cihazlar (bilgisayarlar, tabletler veya cep telefonları gibi) kullanmak beyni harekete geçirme eğilimindedir ve beyin dinlenmesine yardımcı olmaz.

Fiziksel Aktiviteler Oldukça Değerli

Fiziksel aktivitenin akademik performans ve büyüme üzerindeki etkisini gösterdiği göz önüne alındığında, çocukların aktif olmaya teşvik edilmesi ve evde, okulda ve yerel toplulukta düzenli olarak oyun oynamaya zaman tanınması gerektiği açıktır. Oynanan oyunların çocuklarda tükettiği enerjiyi Volume kekler olarak takviye etmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklar oyunlarına Volume Orman Meyveli Sos Dolgulu Kakaolu Kek arası verdikten sonra daha enerjik devam edebilirler.

İyi Uyku Düzenini Teşvik Edin

Çocuğunuz uyumakta güçlük çekebilir veya geceleri sık sık uyanabilir. Bu, zihinsel yorgunluğu daha da kötüleştirir. Zihinsel yorgunluğu en aza indirmek için tutarlı bir yatma saati ve yatma zamanı rutinleri uygulayarak iyi bir uyku düzeni oluşturmaya çalışın. Uyandığında başlayacağı yoğun gün için motivasyon kaynağı olan Volume keki sabah çantasına koymayı unutmayın! Özellikle sonbahar ve kış sezonlarında daha fazla kaloriye ihtiyaç duyan çocuklarınız için en ideal yöntem, çantasına bitter çikolata da koymaktır. Monteyer tablet çikolatamızın içerdiği bitter çikolata çocuklarınız için tatlı bir atıştırmalık olup sağlıklı olması nedeniyle de içinizi rahat ettirecek bir üründür.