Back
BLOG

Kahvaltı ile Güzel Bir Güne Başlangıç

Kahvaltı ile Güzel Bir Güne Başlangıç

Kahvaltı ile Güne Başla, Metabolizmanı Canlandır!

Sağlıklı bir metabolizma için kahvaltı bir ihtiyaçtır. Kahvaltı etmek metabolizmanızı çalıştırır ve gün boyunca kalori yakmanıza yardımcı olur. Kahvaltı öğünü aynı zamanda işinize veya derslerinize odaklanmanıza ve daha verimli bir gün geçirmenize yardımcı olur.  Yapılan birçok çalışmada kahvaltı etmenin; kolesterol, hafıza, konsantrasyon, kalp hastalığı ve obezite riskinin azaltılmasına büyük ölçüde fayda sağladığı ortaya çıkmıştır. Sabah öğününü atlamak ve uzun saatler süren açlık hissi sonrası yemek yemek, bünyenizde yeme bozukluğuna yol açabilir.

Gece uykusunda, vücudumuz hala önceki gecenin yemeğini sindirmekle meşgul olduğundan, ertesi sabah daha fazla enerjiye ihtiyacı olur. Birkaç saat süren uyku sonrasında, mideniz boş ve vücudunuz da enerjiden yoksun kaldı. Bu sebeple sabah uyandığımızda kan şekerimiz genellikle düşük seyreder. Kahvaltı öğünü bu kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Vücudunuz yiyeceklerden yakıt almazsa, enerji dolu hissetmezsiniz ve günün ilerleyen saatlerinde aşırı yemek yeme olasılığınız daha yüksektir.

Kahvaltı ayrıca size süt, kepekli tahıllar ve meyve gibi sağlıklı gıdalardan bazı vitamin ve besinler alma şansı verir. Bu önemli öğünü atlarsanız, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri alamazsınız.

Doğadan Gelen Enerjiyle Yenilen…

Sağlıklı ve güne enerji dolu başlamanızı sağlayacak bir kahvaltı için Alyan Gıda olarak üretimini yaptığımız, Dates n Peanut Butter harika bir seçenek olabilir. Taze yer fıstığı kullanılarak üretilen Dates n Peanut Butter; kendi bahçelerimizden özenle topladığımız hurmalardan elde edilen hurma ezmesi ile zenginleştirilmiş bir içeriğe sahiptir. Dates n Peanut hurmalı fıstık ezmesi protein içerir, ilave şeker içermez ve tatlılığını sağlayan şeker içeriği hurmalardan kaynaklanır.

Çocuklarınızın kahvaltı öğünlerinde protein desteği olarak güvenle yedirebileceğiniz Dates n Peanut Butter, aynı zamanda okul beslenme çantalarının da vazgeçilmezi oluyor. Çocuğunuz günlük protein ihtiyacının büyük bir oranını elde ederken, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen içeriği sayesinde konsantrasyonu yükselir ve başarısı artar.

Yaratıcı Lezzetlerle Sağlıklı Yaşama Alyan ile Adım Atın…

Alyan Gıda olarak, yaratıcı ürün gruplarıyla çocuk ve yetişkinlere hitap ederek, sağlıklı ve eğlenceli bir beslenme deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Ürünlerimiz hakkında daha fazla detaylı bilgiye sahip olmak ve besin değeri yüksek ürünlerin yanı sıra özgün lezzetlerimizi de deneyimlemek için; www.shopinalyan.com adresimizi ziyaret edebilir; ayrıca, özel kampanyalar, indirimler ve yeni ürün duyuruları için düzenli olarak güncellenen haberlerimizi ve sosyal medya hesaplarımızı da takip edebilirsiniz.