Back
BLOG

Hurma ile Lezzetlenen Muhteşem Tarifler

Hurma meyvesi yaygın tüketimi sayesinde hemen hemen her lezzetin içerisine dahil edilebiliyor. Alyan Gıda Labanh markası ile ürettiği, faydaları saymakla bitmeyen hurmanın içerdiği zengin vitaminler ve minerallerle doğadaki en sağlıklı yiyecekler arasında sayılıyor. Böylesine faydalı ve tadı doyumsuz olan hurma meyvesini formumuzu korumak adına yapabileceğimiz her türlü tarifte kullanabiliriz.

Labanh ve Dates n Choco hurmalarını tatlılarda, kurabiyelerde ve pastalarda kullanabiliriz. Onun dışında hurma, ilave şeker eklenmeyen diyet tariflerinin de aranan yiyeceğidir. Unsuz ve şekersiz tatlı olmaz diyenlerin algısını değiştirerek, sağlıklı bir şekilde tatlı ihtiyacınızı gidermek adına tüketebileceğiniz enfes bir meyvedir. İçerisinde kendi şekeri ve yüksek oranda lif bulunduğu için hurmayla, pek çok çeşit diyet tatlısı yapabiliriz.

Alyan Gıda’nın Labanh hurma çeşitleri ile gün içerisinde bize enerji vermesi adına hurmalı lezzet topları hazırlayıp, çantamıza atarak dilediğimiz zaman kolaylıkla atıştırabiliriz. Tüm bunların yanı sıra tatlıdan vazgeçemeyenler için ise değişik tarifler üretebilmek adına uygun bir meyve olan hurma, tatlıda yaratıcılık ve sınır tanımayanların eşsiz malzemesi olacaktır.

Peki bu kadar sağlıklı ve lezzetli olan Alyan Gıda’nın Labanh hurmalarından neler yapabiliriz?

Alyan Gıda olarak sizin için özenle yetiştirdiğimiz hurmalarımız ile yapacağınız muhteşem tarifler hem sizlerin tatlı krizlerine, hem de evinize konuk olan misafirlerinizi eşsiz lezzet ile şaşırtmak adına harika olacak!

Pişirmeye gerek kalmadan sadece 5 malzeme ile yapabileceğiniz Dates n Choco’lu Hurmalı Parfeyi sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Malzemeler;

• 1 paket Dates n Choco
• 1 paket krem şanti
• 1 paket bebe bisküvisi
• Doğranmış Çilek
• Süt

Hazırlanışı;

Krem şantiyi hazırladıktan sonra, bir paket dilediğiniz çeşit Dates n Choco’yu bıçak yardımı ile dilimleyerek krem şantinin içerisine ekleyelim. Sonra sırası ile bebe bisküvisi ve çileği de ilave edip güzelce karıştıralım. İçerisini streç ile kapladığımız kek kalıbımıza harcımızı dökelim ve bir spatula yardımı ile düzleştirelim. Streç ile üzerini kapattıktan sonra buzlukta hafif donana kadar bekletelim. Üzerine isteğe bağlı çikolata sos da koyabilirsiniz.
İşte sadece 5 malzeme ile yapabileceğiniz ve kahvenin yanında tüketebileceğiniz pratik ve kalorisi az bir tarif.

Arkadaş toplantılarında sevdiklerini değişik bir tat ile şaşırtmak isteyenler için Hurmazade tatlısını öneriyoruz.

Alyan Gıda’nın lezzet dolu hurması Dates n Choco’lar ile Hurmazade tatlısı yapabilirsiniz.

Malzemeler;

• 2 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
• 5 / 5,5 su bardağı un
• Dates n Choco

Şerbeti için;

• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı;

Şerbetimizi ocağa koyalım, şeker ve suyu bir tencereye alıp 20 dakika kaynatalım, en son limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyalım, yavaş yavaş unu
ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim ( hamur dağılıyormuş gibi olabilir elimize alınca toparlanacaktır) Hamurumuzu petek nihale üzerinde elimizde açıp arasına iç malzemeyi koyup kapatalım, 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından tatlıyı alıp ilk 5 dakika sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökelim. Tatlımız servise hazır.

En tatlı meyve olarak dünya genelinde lezzetiyle büyük beğeni kazanan hurma Labanh markası altında en taze hâliyle tüketiciye ulaşıyor. Alyan Gıda hurma severler için herkese uygun hurma çeşitlerini üreterek, sağlıklı atıştırmalık sektörüne yeni bir anlayış kazandırıp çikolatalı hurma olan Dates n Choco’yu tüketicilerin beğenisine sunmuştur.

Alyan Gıda’nın muhteşem hurmalı lezzetleri sayesinde size sadece dalından topladığımız taze hurmaların tadını çıkartmak kalıyor.