Back
BLOG

Enerjinin Anahtarı Kahvaltıda Saklı

Kahvaltı güne başlarken olmazsa olmazımız. Güne kahvaltı yapmadan başlamak hem sağlığımız hem de gün içerisindeki motivasyonumuz açısından ciddi önem taşıyor. Gece boyunca aç kalan vücudumuz elbette güzel bir kahvaltıyı hak ediyor desek haksız sayılmayız. Kahvaltı öğünü o kadar önemlidir ki güne devam ederken harcadığımız tüm enerjinin gizli anahtarı adeta onda gizlidir.

Sabah uyandıktan sonra en geç iki saat içerisinde yapılması gereken sabah kahvaltısı, günlük kalori ihtiyacının alımını belirlemesinin yanı sıra ,bilişsel performansın da kalitesini belirliyor. Kahvaltı yapmayan kişilerde yoğun baş ağrısı ile güne başlama problemleri görülebiliyor. Çocuklardaki okul başarı düzeyinde ise yine kahvaltı büyük rol oynuyor.

Peki kahvaltıda en fazla neler tüketmeliyiz;

  • Protein içeriği yüksek besinler,
  • Domates, maydanoz, taze biber, portakal, elma gibi meyve ve sebzeler
  • Süt içmeyen ve peynir yemeyen çocuklar için alternatif olarak  yoğurt önerilebilir.
  • Ana besinler ise  peynir, zeytin, yumurta, reçel, bal, pekmez, ekmek ve diğer  kahvaltılık ürünler.


Yapılan araştırmalar sonucunda kahvaltının önemini ve düzenli kahvaltının insanda yarattığı olumlu etkileri şu şeklide sıralayabiliriz;

  1. Kilo kontrolünün daha iyi sağlanması için önemlidir. Kahvaltı öğününü atlayanların daha kolay kilo aldığı ve daha kilolu oldukları ortaya çıkarılmıştır.
  2. Araştırmalara göre düzenli kahvaltı yapan çocukların sınıf içerisinde daha aktif olduğu, konuları kavramada ve problem çözmede daha başarılı oldukları belirlenmiştir.
  3. Düzenli kahvaltı sayesinde kan şekeri dengelenir.
  4. Sinir sisteminin çalışması için faydalıdır.

KAHVALTIYA AHENK KATAN NUTCITY

Güzel bir kahvaltıda gözlerin aradığı en özel tatlı ise kakaolu fındık kremasıdır. Sıcacık ekmeklerin üzerine sürülen kakaolu fındık kremaları , kahvaltıya ahenk katan tatları ile adeta bir mutluluk sebebidir.

Alyan Gıda’nın Nutcity Fındık Kreması, ebeveynlerin çocuklarına  sabah kahvaltılarında veya okulda beslenme öğünlerinde sunacakları en lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Fındık kremasının pek çok faydasının bulunmasının rahatlığı ile  anne ve babaların çocuklarına  akıllarında hiç bir soru işareti olmadan yedirilebilecekleri  Nutcity Fındık Kreması’nın,Nutcity Duo Kakaolu ve Sütlü Fındık Kremalı çeşitleri de bulunmaktadır.