Back
BLOG

Diyetteki Tatlı Krizlerinin Kurtarıcısı: Bitter Çikolata

Sağlıklı beslenmek veya kilo kaybetmek isteyen kişiler beslenme düzenlerini ve günlük diyetlerindeki besinlerin miktarıyla niteliğini ayarlamak durumundadırlar. Porsiyon ayarı ve bazı yeme alışkanlıklarının bırakılmasıyla amaçlarına ulaşan kişileri bu yolda en çok zorlayan şey ise tatlı krizleridir. Özellikle kadınsanız, regl dönemleri tatlı isteği tavan yapar ve hassas bir dönemde bir de tatlı isteğiyle baş etmek zor olabilir. Böyle anlar gelip çattığında hem tatlı krizini gidermek hem de porsiyon ve kalori miktarını ayarlayabilmek için karşımıza bitter çikolata çıkar.

Diyette Bitter Çikolata Ne Kadar Yenmeli?

Sağlıklı beslenmede esas amaç porsiyon ayarlamak ve böylece vücudun gereksiz kalori alınımını engelleyerek her türlü besin türünden almasını sağlamaktır. Kilo vermeye çalışan bir kişi abartmamak şartıyla diyetinde ara öğün yaparken bitter çikolata tüketebilir. Genellikle bu tüketim, Türk kahvesinin yanında 1-2 kare bitter yeme şeklinde gerçekleştirilir. Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir. Haftada 3-4 kere en fazla bu şekilde tüketilmelidir, her gün tüketilmemesinde yarar vardır.

Diyabet hastaları bitter çikolata tüketmek isterlerse bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Bu noktalar kakao oranı çok şeker oranı az bitter çikolataları tercih etmek, günde en fazla 2-3 kare bitter çikolata tüketimi yapmak ve diğer öğünlerde herhangi bir şekilde tatlı tüketimi yapmamak olarak sıralanabilir.

İnsülin direncine sahip kişiler, kilo vermelerini yavaşlatmaması ya da engellememesi için diyetisyenlerine başvurarak bitter çikolata tüketimi yapmalıdırlar.

Bitter Çikolata Kilo Aldırır mı?

Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar. Bu nedenledir ki 7 günlük bitter çikolata diyeti denilen ve yağ yakmayı sağlayan bir diyet türü bile vardır.

Diyetin süreklilik kazanabilmesi ve yaşam tarzı haline gelebilmesi önem arz eder. Sevilen yiyecekleri tamamen kesmek ve vücudu bundan mahrum bırakmak devamlılığı kamçılayacak ve kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyen kişilerin hedeflerine ulaşmalarını zorlaştıracaktır. Tatlı isteğini bitter çikolata kullanarak bastırmak abartılmadığı ve sürekli olmadığı taktirde hem uygun kalori alımını sağlar hem de bitterin yağ yakma özelliği diyete pozitif yönde katkı yapar. Vücudunun isteklerine sağlıklı yönden cevap veren kişilerin diyetleri ise uzun vadede sürerek artık bir alışkanlık ve hayat tarzı haline dönüşür.

Bitter Çikolatanın Yararları

  • Vücutta bazı hormonların salınımını uyardığı için mutluluk verici bir besindir.
  • Diyette lifli gıdalar önemlidir çünkü lifli gıdaların bağırsakta emilimi daha uzun sürer, bu da tokluk hissini arttırmaktadır. Bitter çikolatanın lif içeriği de sütlü çikolataya oranla daha fazladır.
  • Bir küçük kare bitter çikolata ortalama 25 kaloridir. Günlük kalori ihtiyacı düşünüldüğünde oldukça makul bir kaloriye sahiptir.
  • Yağ yakmaya yardımcı olur. Bitter çikolatanın içinde bulunan epicatechin maddesi, kas hücrelerini uyarır ve yapılan spor bitter çikolatayla desteklendiği taktirde kilo verme hızlanır.
  • Kan şekerini dengeler ve tansiyonu düşürür.
  • Diyabete karşı koruduğu gibi diyabete sahip kişiler de bitter çikolatayı belli sınırlar çerçevesinde tüketebilirler.

Artan Soğuklara Karşı Monteyer Koruması

Hava şartlarının değişimine bağlı olarak insan vücudundaki kalori ihtiyacı da değişiklik göstermektedir. Sonbahar-kış sezonunda soğuyan havalarla beraber kalori ihtiyacı artar. Bu noktada kan şekerini dengeleyen, iştahı kontrol altına alan ve tatlı krizine girmeyi önleyen sağlıklı bir atıştırmalık olarak Monteyer bitter çikolataları, sağlıklı yaşamın kapılarını aralamanızda sizlere yardımcı olur.

Alyan Gıda’nın Monteyer tablet çikolataları, çikolata tutkunlarının imdadına koşan ve aynı zamanda diyetlerine zarar vermeyen sağlıklı dostlardır. Damak tadınıza göre %57 ve %72 kakao oranına sahip Monteyer tablet çikolatalarını gönül rahatlığıyla tüketerek sağlıklı beslenmenin ve fit yaşamın tatlı mı tatlı dünyasına adım atabilirsiniz.