Back
BLOG

Diyabet Dostu Hurmanın En Lezzetli Hali Alyan Gıda'da

Hurma sağlığımız için çok faydalı olan, ihtiyacımız olan besin öğeleriyle yüklü süper gıda olarak adlandırılan bir meyvedir. Doğal şeker yönünden zengin olduğu için diyabetlilerin hurma tüketmesi konusunda soru işaretleri olabilir.

Hurma yüksek lif oranına sahip olduğu için glisemik endeksi düşük bir meyvedir bu nedenle içerdiği şeker kana karışır. Yani diyabetiklerin hurma yemesinden bir sakınca yoktur.

Alyan Gıda olarak diyabet dostu hurmanın en lezzetli halini üretiyoruz, Labanh’ın en önemli özelliği, tüketicilere sunduğu hurmaların hepsinin Suudi Arabistan’ın Riyad kentindeki kendi bahçesinde yetiştiriliyor olması. Bu sayede her bir ürününün kalitesinden emin olan Labanh, en iyi hurmaları sunmayı başarıyor. Bahçeden gelen hurmalar, el değmeden paketleniyor ve en hijyenik koşullarda ve tazeliği korunarak sizlere ulaştırıyor.

DİYABETLİLER İÇİN HURMANIN YARARLARI

Diyabetli bireyler düşük karbonhidratlı beslendikleri için gün içinde halsizlik yaşayabilirler. Hurma glukoz, sükroz ve fruktoz gibi doğal şekerler içerdiği için enerji artırır.  

Hurma çinko, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi minerallerle doludur. İçeriğinde yağ ve kolesterol bulunmuyor. Bu sayede kan şekerini dengeliyor aynı zamanda insülin üretiminde yardımcı oluyor.

Hurma lif yönünden zengin bir besin olduğu için sindirim sistemini düzenler, Glisemik indeksi düşük olduğu içinde kan şekerini dengeler.

Hurma içeriğindeki A vitamini sayesinde diyabetik hastalarda körlük riskini azaltarak, görmeyi güçlendirir.

PORSİYON KONTROLÜ ÖNEMLİ

Hurmanın diyabetik bireyler için birçok faydası olsa da sınırsızca hurma tüketebilecekleri anlamına gelmemelidir.  Doğal şeker yönünden zengin bir besin olduğu için fazla tüketilmesi diyabet riskinde artış sağlayabilir ya da insülin direnci oluşturabilir.  

Diyabetik bireyler günde rahatlıkla 4-5 hurma tüketebilirler.