Back
BLOG

Çocuklar İçin Sağlıklı Hazır Atıştırmalıklar

Çocukların gelişim çağında beslenmeleri sağlıkları üzerinde büyük öneme sahip bir konudur. Ana öğünler dışında ara öğünler yapmak da hem çocuklar hem de yetişkinler için önem arz eder. Çocukların okul derslerine çalışırken, ödevlerini yaparken, televizyon izlerken, canları abur cubur istediğinde içinde sağlıksız maddeler bulunan gıdaları tüketmesinden kaçınmak için en doğru yol sağlıklı hazır atıştırmalık tüketmelerini sağlamaktır.

Okul İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Ebeveynler çocuklarını okula gönderirken yanlarına beslenmelerini kaliteli bir biçimde yapmaları için evden hazırladıkları beslenmeleri hazırlarlar. Ancak özellikle çalışan kişiler ya da hazırlamaya vakti olmayanlar bu konuda sıkıntı yaşamaktadırlar. Alyan Gıda’dan satın alabileceğiniz çikolata kaplı hurmalar, ekmeğe sürülebilen fındık kremaları, kekler ve diğer ürünler porsiyon ayarlaması yapılarak tüketilebilir ve içerdikleri besin değerleriyle enerji verir.

Sağlıklı Atıştırmalık Markaları

Pek çok atıştırmalık bulunsa da bu atıştırmalıkların fazla miktarda ve devamlı olarak tüketilmesi içinde bulunan bazı maddeler nedeniyle sağlıklı bir yaşamın önüne geçmektedir. Sağlıklı atıştırmalıklar üreten bir marka olan Alyan Gıda, geniş skaladaki ürün çeşitleriyle çocukların sevecekleri ürünlere sahiptir ve sağlıklı hazır atıştırmalık yiyebilme imkanını sunar.

Dates n Choco Çikolata Kaplı Hurmalar

Hurma hem doğal şeker ve enerji kaynağıdır hem de vücut üzerine pozitif bir katkı sağlar. Çocukların şeker ihtiyacı hurmayla giderilebilir. Bazen çocuklar, hurma yemek istemezler çünkü hurmanın görünüşü ilgilerini çekmeyebilir. Alyan Gıda’nın Dates n Choco marka çikolata kaplı hurmaları bu konuda hem çocukların ilgisini çeker hem de hurma yemelerini sağlayarak sağlıklı hazır atıştırmalık sunar.

Hurmanın Çocuklar Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

  • Protein Açısından Zengindir

Proteinler enerji verici besinlerdir ve çocukların gelişimi açısından mutlaka alınmaları gerekir. Hurma da tıpkı kuru baklagiller gibi bitkisel proteinler açısından oldukça zengindir. Çocuğunuza nasıl kuru baklagilleri gönül rahatlığıyla yediriyorsanız hurmayı da atıştırmalık olarak tüketmelerini sağlayabilirsiniz.

  • Bol Vitamin ve Mineral İçerir

Hurma sodyum, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum, bakır, fosfor, selenyum minerallerini bol miktarda içerir. Mineraller enerji verici olmayan ancak vücut fonksiyonlarının düzenlenmesi ve denetlenmesinde kilit rol oynayan maddelerdir. A, B6, B12, C ve D vitaminleri yönünden de zengindir. Çocukların ve yetişkinlerin ihtiyacı olan bu maddeler atıştırmalık tüketirken sağlandığında daha da avantajlı hale gelir.

  • Sinir Sistemini Güçlendirir

Potasyum sinir sistemi üzerinde pozitif etkilerde bulunur ve hurma da bol potasyum içerir.

  • Yüksek Lif İçerir

Çocuklarda kabızlık görülebilir ve bu durum hem çocukları hem de ebeveynlerini zorlar. Yüksek lif içeren hurma tüketildiğinde kabızlığın önüne geçilmiş olur.

  • Kemik Gelişimine Yardımcı Olur

İnsanların kemik gelişimleri çocukluk döneminde tamamlanır. Hurma da sağlıklı kemikler için birebirdir ve hem gelişimde hem de ileriki dönemde kemik erimesi riskine karşı çocukları korur.

  • Kilo Artışını Sağlar

Hurma enerji verici bir besindir ve çocukların gelişim dönemlerinde kilo almalarını sağlar. Böylece özellikle zayıf çocuklar olmaları gereken kiloya ulaşabilirler.

  • Kan Şekerini Düzenler

Kan şekeri üzerinde düzenleyici etkisi olan hurma, çocukların kendilerini daha enerjik hissetmelerine ve diğer hastalıklardan korunmalarına yardımcı olur.

  • Kansızlığın Önüne Geçer

Hurmanın içinde bol miktarda demir bulunur. Çocukların ihtiyacı olan demiri hurmayla karşılamak mümkündür.

  • Diğer Şekerli Hazır Gıdalar Gibi Dişlere Zarar Vermez

Çocuklarda en çok rastlanan diş problemi çürüktür. Bu probleme düzgün fırçalama alışkanlıklarına sahip olmamak ve paketli şekerli gıdaların çok kullanılması neden olmaktadır. Hurma düzenli diş temizliği yapıldığı sürece dişlerde çürüğe neden olmaz.

  • Bol Antioksidan İçerir

Hurma bol antioksidan içerir ve antioksidanlar çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara yakalanma sıklıklarını azaltır ve kansere karşı korur.

Nutcity Fındık Kreması

Nutcity Fındık kreması çocukların özellikle kahvaltılarda veya okulda beslenmelerinde severek yiyecekleri besinlerdendir. Fındık ezmesinin pek çok faydası bulunur bu nedenle çocuklarınıza gönül rahatlığıyla fındık ezmesi yedirebilirsiniz