Back
BLOG

Çocuklar, Badem Ve Hurmanın Eşsiz Uyumuna Bayılacak

Çocuklar, Badem Ve Hurmanın Eşsiz Uyumuna Bayılacak

Çocuklar atıştırmalıklara bayılır. Hem göze hem damağa hitap eden atıştırmalıklara hiç bir çocuk hayır diyemez. Bu durum ailelerin en fazla dikkat etmeye çalıştığı bir o kadar da önüne geçemediği bir konudur.

Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli ve çok değerli. Evde çok fazla vakit geçirdiğimiz bu dönemde dengeli ve doğru beslemenin önemi ise yadsınamaz bir gerçek. Çocukların gelişim döneminde sağlıksız beslenmeleri ileriki yaşlarında obezite, diyabet, kalp hastalıkları, metabolik sendrom gibi kronik rahatsızlıklara yakalanma risklerini artırıyor. Anne-babaların çocuklarıyla en çok yaşadığı sorunlar arasında yer alan abur cubura olan düşkünlük noktasında devreye sağlıklı atıştırmalıklar geliyor.

Alyan Gıda’nın içi bademli dışı çikolata kaplı hurması Dates N Choco sağlıklı atıştırmalıklara en iyi örneklerden. Anne babaların tatlı seçimlerinde paketli gıdalar yerine Dates N Choco’yu tercih etmesi ile çocuklar hem badem ve hurmanın eşsiz lezzetini tatmış oluyor hem de anne babaların içleri rahat ediyor.  Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık arayışında olan ebeveynlere benzersiz bir seçenek sunan Dates N Choco  bademin zengin vitamin değerleriyle hurmayı birleştiriyor; ortaya sağlıklı atıştırmalık olarak tüketicinin en çok tercih ettiği ürünlerden biri çıkıyor.

HURMANIN SAĞLIĞIMIZDAKİ ROLÜ

Mineraller açısından çok zengin olan hurmanın günümüzün en önemli sorunlarının başında olan kanser ve strese iyi geldiği bilinmektedir. Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre, sinirleri güçlendiren B6 vitamini ve magnezyum hurmada bolca bulunmaktadır. Bazı türleri yüksek miktarda şeker içerir, ancak meyve şekeri olduğundan, vücut tarafından daha kolay enerjiye çevrilmektedir. İçeriğindeki lifler sayesinde, kabızlığa çok iyi geldiği de tespit edilmiştir. Kendiniz yorgun ve halsiz hissettiğiniz zamanlarda güne iki hurma size yeniden enerji verecektir. Ayrıca spora gitmeden önce yenilen hurma, verdiği enerji ile spor sonrası oluşabilecek halsizliğe karşı da iyi gelir. İçeriğindeki maddeler vücuda çok faydalı olup, aynı zamanda da bir şifa deposudur. Bu durumda özellikle hurma içeren atıştırmalıklar, vücuda pek çok fayda sağlar ve tatlı isteğine çözüm sunar.  Alyan Labanh Marka Hurmaları; Labanh Mabroom Doypack, Labanh Sagai Doypack, Labanh Khalas Doypack, Labanh Ajwa Doypack, Labanh Sukkari Doypack, Labanh Medjool Doypack, Labanh Khudri Doypack da iyi bir sağlıklı atıştırmalığın tam da adresi niteliğinde. Ayrıca bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar yalnızca yetişkinler için değil çocuklar için de oldukça sağlıklı.