Back
BLOG

Çikolata ve Mutluluğun Tatlı Buluşması

Çikolata, birçok insanın severek tükettiği bir tat. Çikolatanın psikolojimiz üzerindeki etkileri de son zamanlarda oldukça fazla araştırılıyor. Çikolata, içeriğindeki magnezyum, çinko, demir, manganez, kalsiyum, potasyum ve bazı B grubu vitaminler sayesinde sağlığımıza fayda sağlarken, araştırmalar, çikolata tüketenlerin stres seviyelerinin azaldığını gösteriyor.

Çikolata aynı zamanda serotonin ve endorfin gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasını da sağlar. Bu nedenle, çikolata tüketimi stresi azaltarak ruh halimizi de olumlu etkiler. Bir parça çikolatayı ısırın, gözlerinizi kapatın ve anın tadını çıkarın - mutluluğa ulaşmak bu kadar kolay.  

Peki çikolata bizi neden gerçekten mutlu ediyor?

Çikolatanın ana maddesi olan ve ruh halini iyileştirdiği söylenen kakaonun belirli bileşenlerinde bulunuyor.

Bunlardan biri triptofan. Vücut, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotoninin ruh halini yükselten maddesini üretmek için kullanır. Çikolatanın içindeki şeker de bunda rol oynar. Çünkü şekere tepki olarak salınan insülin, triptofanın mutluluk kaynağı olduğu beyne olan yolculuğunu kolaylaştırıyor.

Ancak kakaoda bulunan tek mucize bileşen bu değil. Uyarıcı kafeine ve kafein benzeri teobromine ek olarak, vücut tarafından salınan bir madde olan feniletilamin de içerir. Böylece yediğiniz her çikolata parçasıyla birlikte karnınızda kelebekler uçuşuyor .

Bu maddeler çikolatada küçük miktarlarda bulunduğundan, uzmanlar ruh halimizi yükselten şeyin, çikolata yemekten alınan zevkin muhtemelen büyük ölçüde psikolojik faktörlere dayandığını söylüyor.

Çikolatayı mutlu anılarımızla ilişkilendiriyoruz.

Yediklerimiz göründüğünden çok daha fazlasını içeriyor, aynı zamanda anıları da çağrıştırıyor! Özellikle çikolata söz konusu olduğunda, bu anılar çoğu insan için son derece olumlu oluyor. Çocukluğumuzda, çikolata bayram, doğum günü gibi mutlu anlarda yenirdi. Anneanne ve babaannelerimizin evlerinde bizim için çikolata mutlaka olurdu. Bu keyifli anılar, çikolatanın tanıdık tadıyla yeniden canlanır, hoş bir mutluluk duygusu uyandırır ve anı çok özel bir hale getirir.

Çikolata dendiğinde akla ilk gelen marka olan Alyan ürünleri;

Prendimi ve Monteyer çikolata çeşitleri ile siz tüketicilerimize eşsiz lezzetler sunuyoruz. Çikolata tüketirken dikkatli olunması gerektiği de unutulmamalıdır. Çünkü çikolata yüksek kalori içerir ve aşırı tüketimi kilo almaya neden olabilir. Şeker içeriğinden dolayı özellikle şeker hastalığı, obezite ve diş problemleri yaşayan kişilerce dikkatli tüketilmelidir. Günlük tüketilmesi gereken miktar en az %60 kakao içeren bitter çikolata günde en fazla 20-30 gr’dır.

Alyan Gıda olarak, kakao ağacının tohumlarının işlemden geçirilmesiyle elde ettiğimiz çikolatalarımızı seçebileceğiniz, günün her anında lezzeti ile keyfinize keyif katacak ürünlerimizi görmek için; www.shopinalyan.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.