Back
BLOG

Abur Cuburun En Güzel Hali: Sağlıklı Atıştırmalıklar

Oturup ailecek televizyon izlerken, bilgisayardan işle alakalı belgeleri hazırlarken, bilgisayar oyunlarının dünyasında kaybolup gitmişken, hafta sonu film keyfi yaparken, ders çalışırken, arkadaşlarımızla sohbet ederken kısacası bir şeylerle meşgulken elimiz atıştırmalık bir şeyler arar. Özellikle masa başı çalışan kişiler çalışmalarını yürütürken küçük atıştırmaları çok severler. Hareketsiz olduğumuz anlarda vücuda bu denli kalori sokmak ise insanların sağlığını etkilemekte ve kilo almalarına neden olabilmektedir. Özellikle son yıllarda artan obezite oranı bu iddiayı doğrular niteliktedir.

Kilo alımının önüne geçmek, vücudun tatlı isteğine az kalorili ve sağlıklı bir biçimde karşılık vermek, işlerinizi hallederken bir yandan atıştırmaya olanak tanımak, ara öğünleri tatlı ve sağlıklı besinler alarak yapmak sağlıklı atıştırmalıklarla mümkün olmaktadır. Özellikle hurma içeren atıştırmalıklar, vücuda pek çok fayda sağlar ve tatlı isteğine çözüm sunar. Alyan Gıda’nın içi bademli dışı çikolata kaplı hurması Dates N Choco ve Labanh marka hurmaları iyi bir sağlıklı atıştırmalığa örnek alternatiflerdir. Ayrıca bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar yalnızca yetişkinler için değil çocuklar için de oldukça sağlıklıdır. Ebeveynlerin çocuklarına tatlı bir şeyler yedirirken hazır gıdalardan kaçınması ve gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri bir çözüm olarak da Dates N Choco ve Labanh ürünleri sıklıkla tercih edilebilir. Böylece çocuklar marketlerdeki paketlenmiş hazır gıdaları tüketmektense sağlıklı alternatifleri tüketmek isteyecekler ve gelişimlerini güzel bir şekilde tamamlamış olacaklardır.

Tatlı’nın Vücuda Etkileri

  • Tatlı Yemeden Olmaz

Özellikle ülkemizde bulunan çeşit çeşit tatlılar herkesin hayatında yer edinmiş durumdadır. Bu durumda tatlısız bir hayat da düşünülemez. Buna paralel olarak vücut kesinlikle tatlı almalıdır, tatlısız bir beslenme düzeni sağlık açısından da mümkün değildir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta vücudun tatlı ihtiyacını nereden sağlayacağınızdır.

  • Tatlı Yemek Zararlı mıdır?

Sürekli olmadıkça ve kararında yemeye özen gösterildiği taktirde tatlı yemek olumsuz bir etki yapmaz. Özellikle çoğunlukla sağlıklı atıştırmalıklarla tatlı isteğini kontrol almak bu duruma pozitif yönde katkı sağlayacaktır.

  • Sağlıklı Tatlılar

Tatlı ihtiyacı doğal yollarla karşılandığı zaman vücut gerekli ve yeterli miktarda kaloriyi almış olacaktır. Bunun için kişiler, ellerinden geldiğince sentetik şeker içermeyen, tatlı hissini doğal yollarla sağlayan besinler tüketmeye gayret göstermelilerdir.

Sağlıklı Atıştırmalıklarda Hurmanın Rolü

Sağlıklı bir yaşam için devamlı işlenmiş hazır atıştırmalıklar tüketmekten kaçınmak gerekir. Atıştırma yapmak, vücudun kalori ihtiyacını karşılamak ve ana öğünlerde daha ideal bir porsiyon ayarlaması yapabilmek için önem arz eder. İçinde hurmanın bulunduğu Labanh ve Dates N Choco yetişkinlerin ve çocukların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri sağlıklı tatlardandır.

Hurmanın İnsan Vücudu Üzerine Etkileri

Açlık hissini kontrol altına alan hurma, potasyumca zengin bir gıdadır ve tansiyonu ve kalp ritmini düzenleyerek insan sağlığı üzerine olumlu etki yapar. İçinde yer alan yüksek miktarda demir, B2 ve B3 vitaminleriyle demir eksikliğini ve kansızlığı önleyen hurmanın yine içinde bol miktarda bulunan selesyum ve E vitamini nedeniyle kanseri ve damar tıkanıklığını önleyici etkileri de vardır. Bu yönüyle hurma, tam bir antioksidandır. Kalsiyum ve fosfatın bolca bulunduğu hurma kemik sağlığı üzerine de pozitif yönde katkı sağlar ve kemin erimelerinin önüne geçer. İçinde bulunan yararlı mineral ve vitaminlerden ötürü çocuk gelişiminde de hurmanın rolü yadsınamaz. Anne-babalar çocuklarının tatlı isteklerine yanıt olarak hurmayı gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Hurma Kilo Verdirir mi?

Diyet açısından bakıldığında beslenmelerinde hurma kullanan kişiler, hurmanın lifli yapısı ve enerji verici özelliği sayesinde iştahlarını kontrol altında tutarak daha az acıkacaklar ve ara öğünleri için gerekli enerjiyi vücutlarına sağlamış olacaklardır. Hurma kilo vermeye çalışan kişileri tok tutacağı için bir sonraki öğünde bu kişiler fazla acıkmayacaklar ve porsiyon ayarlamalarını en uygun şekilde rahatlıkla yapabileceklerdir. Hurmayla tatlı ihtiyaçlarını gideren kişiler, kan değerlerini düzene sokacakları için tatlı krizlerinin de önüne geçilmiş olacaktır.